God’s not dead

Gondolom mindannyian ismerjük már a húsvéti történetet, nem kell senkinek sem elmondani. Ez a poszt nem egy igemagyarázó bejegyzés, sem valami teológiai megközelítés akar lenni, csak le szeretném írni az én, személyes gondolataimat.

Amikor eljön a húsvét ideje, a mai világban sokan elfeledkeznek arról, hogy tulajdonképpen mit is ünneplünk pontosan. Mert az biztos, hogy a nagy áruházak már tele vannak nyuszikkal, tojásokkal meg ilyesmi dolgokkal, a feltámadásról meg szépen megfeledkeznek. Én viszont az elmúlt pár évben mindig elgondolkodtam azon (és ez most sincs másképp), hogy én fel tudnám-e áldozni így a saját életemet más, bűnös emberekért, ahogyan Jézus tette. Őszintén szólva, eddig még soha nem volt az a válaszom, hogy “Persze! Természetesen!” és szerintem ezzel sokan vannak így. Hiszen megalázták, leköpték és keresztre feszítették. Megtehette volna azt, hogy angyalok seregeit hívja segítségül, de nem tette. Értünk tette.

Azonban Jézus engedelmes volt a haláláig és meghalt értünk, bűnös emberekért. Mi ezáltal mehetünk a mennyországba, ahol örök életünk lesz. Nekünk nincs más dolgunk, minthogy ezt az ajándékot elfogadjuk és befogadjuk Jézust az életünkbe, mint Megváltónkat. Hiszen Ő érted, értem és mindenkiért szenvedett ott, a kereszten, de harmadnap feltámadt a halottak közül. Most is itt van velünk, mellettünk áll és gondot visel rólunk. Legyen az Övé a dicsőség!
És ne feledjétek: JÉZUS NEM HALOTT!

“Ne féljetek! Tudom, hogy Jézust keresitek, akit keresztre feszítettek. Nincs itt. Feltámadt, ahogy előre megmondta.” Máté 28, 5-6.

Kellemes húsvéti ünnepeket 🙂
Eszter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s