Félsz?!

Sziasztok!

Az elmúlt hétvégén részt vettem a Szegedi ifi konfin, aminek a témája a ‘Biztonságban?!”. Pénteken Meláth Attila tartotta az esti alkalmat, és nagyon jó volt hallgatni Isten üzenetét rajta keresztül, hogy milyen nagy kiváltság az ember életében, hogy tudja, hogy Isten szereti és minden bajtól megvédi. Isten adja a biztonságot.

Meláth Attila beszélt a “Félsz?!” témáról, és arról szeretnék írni nektek, kicsit kifejteni a füzetembe lejegyzetelt gondolatokat.

Végeztek egy kutatást arról, hogy Magyarországon mi az, amitől az emberek félnek. Rengeteg dolgot felsorolt nekünk Meláth Attila:

9-10. helyen: Sötétség és magasság
8.helyen: Zoofóbia
7.helyen: Anyagi veszteség
6.helyen: Ágyhoz kötöttség
5.helyen: Fiúk / 20-30 éves lányok félelme + Agresszió, hűtlenség / Fiúk félelme
4.helyen: Halál
3.helyen: Jövő
2.helyen: Betegségek
1.helyen: Magány

Ezeket nagyon jó volt hallanom a konferencián, mivel van amiben énis azonosulni tudok, legfőképpen a 3. helyen állótól.

9-10. -> Bármennyire is sötét van, az Úr a te világosságod, engedd meg, hogy beragyogja szívedet. / Bármennyire is magas helységen van, jó megőrizni azt a tényt, hogy Isten megtart, mivelhogy magasabb és hatalmasabb mindennél és mindenkinél.
8. -> Az állatok Isten teremtései, és ha valóban szeretjük Istent, elfogadjuk a teremtéseit is, mint saját magunkat, vagy a másikat.
7. -> Bármilyen helyzetben vagy, akár pénz hiányában, Isten segíteni fog helyreállítani a problémákat. Ne csüggedj.
6. -> Istennek a terve tökéletes. Akár teljesítetted az Ő akaratát, akár nem, mindennek megvan a maga ideje. Ne félj, hogy nehezebb cselekedni, mint régebben. Isten szeret!
5. -> Lányok, hallottam valójában, mit gondolnak a fiúk rólunk. Szeretnek minket, és elfogadnak, ahogy vagyunk. Amelyik fiú szereti az Urat, a lányt is szeretni fogja. / Fiúk, azt szeretném mondani, hogy Isten megóv titeket minden bajtól, ne kételkedjetek az Ő hatalmában, hanem higgyétek el az Ő Igéjét és éljetek benne. Nem lesz semmi gond.
4. -> A halál a földi élet vége, és akik döntöttek az Úr mellett, nincsen a szívükben kétely a földi élet utáni időről.
3. -> A jövőnk el van már tervezve, de ha Istenben bízunk, elmúlik kétségünk efelől. Én személy szerint nagyon félek a jövőmtől, de tudom, hogy Isten meg fog segíteni mindenben. Neked is segíteni fog, ha kéred.
2. -> A betegségekről azt kell mondjam, hogy próbatételek. Ha esetleg egy tartós betegségben szenvedsz, ne csüggedj, ha nincsen fizikális gyógymód. Az igazi gyógyszer Isten. Vesd rá terhedet, és Ő gondot visel rólad.
1. Nem vagytok és nem is lesztek egyedül. Akár fiú vagy, akár lány, ne kételkedj, hogyha még nincsen barátnőd/ barátod. Isten terve tökéletes, ha teljes mértékben megbízol benne, bizalmad megerősíti hitedet Isten felé, és ez a legfontosabb.

Mitől félhetünk? 

 • A hívő ember szívében kételyek alakulnak, ha nem fogadják el. Ez abból következik, hogy valamilyen mértékben különbözik a másik embertől, vagy egy társaság közösíti ki. Azt szeretném mondani, hogy nem fontos a megjelenésed. Tök mindegy, hogyan nézel ki, mivel Isten képmására lettél, és valójában senki sem ítélkezhet rajtad, csakis Isten. De Isten úgy szeret, ahogy vagy, és ez a legfontosabb.
 • Amikor társaságban vagy, előfordulhat, sőt, biztos,  hogy te, mint keresztyén, valamilyen szinten nem tudsz egyetérteni a tömeggel. Viszont jó, ha néha inkább próbálunk egyetérteni a többi emberrel, kompromisszumokat kötünk.
 • Embertől félni nem kell. Van egy Istenünk, aki mindennél és mindenkinél hatalmasabb. Ezért inkább Istent féljük, de becsüljük meg mindennél jobban!

“Ne félj, csak higgy!” Márk 5, 36

Előfordulhat, hogy valamilyen oknál fogva rosszul érezzük magunkat valami miatt, akár a múlt miatt; van erre válasz. A válasz nem más, mint Jézus.
Elhangzott az a mondat, hogy “Nem kell félnem, kizárólag hinnem.” és ez nagyon igaz, mert ha elhisszük, hogy Isten terve tökéletes, és hogy számíthatunk rá mindig, körülvesz az a lelki békesség, ami máshol nem fordulhat elő, csak és kizárólag Istennel.

Néhány mondatot leírok, amit Meláth Attila mondott a konfin:

 • Isten azt üzeni, a hit és a félelem nem ér össze.
 • A hitben benne van Isten akarata.
 • Hit kell ahhoz, hogy teljesen megbízzunk Istenben.
 • Amikor félelem van bennünk, Isten azt üzeni nekünk, hogy az életünknek nincs biztos alapja.
 • Dávid nem félt, amikor szembeszállt Góliáttal, ő hitt. 
 • A félelem nem lelki érzelem, hanem a szellemedet akarja megbénítani.
 • Alázattal kell Istenhez fordulni.
 • A Biblia az ember támasza.

Ezeket mind élőben hallgathattam Szegeden a konfin, és hálás szívvel osztom meg mindazoknak, akik nem vehettek részt a konfin. Mindenki megérdemli, hogy ezeket hallhassa.

Legyen nagyon áldott hetetek! 🙂

Vivien

Youtube-on meg lehet hallgatni Meláth Attilát, ezen a linken: https://www.youtube.com/watch?v=4AEjNXtzOBI

https://www.google.hu/search?q=trust+game&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwidlcO6gJrTAhUKJpoKHVFmBFoQ_AUICCgB&biw=1366&bih=638#tbm=isch&q=fear+God&imgrc=jEc_n6cUKMI9DM:

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s