Mentőöv

Ismeritek azt az érzést, amikor az éjszaka közepén arra keltek fel, hogy iszonyúan fáj a fogatok? Tapasztalatból mondom, hogy nem egy kellemes érzés. Végül is, utána gyors bekapsz egy fájdalomcsillapítót, hogy tudj tovább aludni, de mivel a gyógyszer hatása sem tart örökké, előbb-utóbb nem úszhatod meg azt, hogy elmenj a fogorvoshoz.

Néha mi is így vagyunk Istennel. Egy fontos döntés, egy próba, egy probléma áll előttünk is először mindig a saját erőnkből akarjuk megoldani. Vannak ideiglenes megoldásaink, de végül, miután már legalább százszor elbuktunk, csak azután kérjük Isten segítségét, „hátha bejön” alapon. Ahelyett, hogy már az első pillanattól fogva, Hozzá imádkoztunk volna, inkább emberi erőből próbáljuk ezeket megoldani. Pedig Isten ereje hatalmas! Bármilyen problémánk van, Istenhez mindig fordulhatunk. Nála nincsenek tabu témák, hiszen Ő ismer a legjobban minket, tudja, hogy éppen min megyünk keresztül.

“Ne legyen nyugtalan a szívetek! Higgyetek az Istenben és bennem is higgyetek!” János 14,1

Isten sokfajta módon adhat választ vagy megoldást a problémáidra. A Bibliában rengeteg választ/megoldást találsz. Ezért fontos, hogy rendszeresen vedd kézbe és olvasd, hiszen Isten gyakran üzen ezen keresztül nekünk. Küldhet embereket is elénk vagy akár különböző szituációkba is belehelyezhet minket. Fontos, hogy legyünk türelmesek. Van olyan, hogy Isten egyből válaszol vagy megmutatja a megoldást, de ha nem, akkor is maradjunk türelmesek és bízzunk Benne.

Isten nem hagy cserben minket! Nem dob minket a mély vízbe és aztán otthagy minket, hanem végig velünk van, mindig és mindenkor. Néha talán azt érezzük, hogy elhagyott minket és már nem is foglalkozik velünk, de véssük jól az eszünkbe, hogy ez nem így van. Isten számunkra olyan, akár egy mentőöv. Életünk bármely szakaszában segít nekünk, pedig sokszor meg se érdemeljük. Akármikor mehetünk Hozzá kéréseinkkel és kérdéseinkkel, nem fogja azt mondani, hogy most éppen nem ér rá. Nyugodtan forduljunk Hozzá bárhol és bármikor, Nála nincs „rendelési idő”. Mert Ő az, akire mindig számíthatunk.

Szép hétvégét 🙂
Eszter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s