Kisujjak és cipőfűzők

Pál apostol a Korinthusiakhoz írt első levelében beszél arról, hogy mi mindannyian egy versenypályán futunk a győzelemért. Ezen gondolkodva oda lyukadtunk ki Fannival, hogy vannak olyanok, akikkel “össze van kötve a cipőfűzőnk” vagy “kisujjal kapaszkodunk egymásba”.Természetesen, ez egy sokféleképpen (félre)értelmezhető hasonlat, de számomra ez a hívő barátokat jelenti.

Életem legnagyobb áldásai közül az egyik a hívő baráti társaság. Néha el is felejtem, mennyi mindent kapok rajtuk keresztül az Úrtól, pedig ha megállok és megpróbálom összegezni, elég hosszú listát állíthatnék össze. Tizenévesként eléggé zűrzavaros tud lenni számomra is az élet, és hívő barátnőim nagyon jó támaszt tudnak nyújtani. Nem is hinnénk, mennyire befolyásol minket a környezetünk: a zene amit hallgatunk, a sorozatok amiket nézünk, és a barátaink, akikkel az időnk jelentős részét eltöltjük. Nem mindegy, hogy milyen emberekkel veszed körbe magad! A közös hiten alapuló barátságok sokkal áldásosabbak mint gondolnánk.

Először is, rengeteg módon tudjuk egymást támogatni. Nem szokatlan, ha a hívő barátok megbeszélik egymással a lelki életben vívott harcaikat,nehézségeiket, tanácsot kérnek egymástól. Ilyen társaságban az egyik legjobb dolog az, hogy nem fognak téged ‘hátba támadni’, hanem őszintén segítenek a problémáddal kapcsolatosan. A lehető legjobbat próbálják meg neked ajánlani, mindenféle rosszindulat nélkül, ez pedig a mai világban igen ritka. Sokszor mi is megosztjuk egymással ezeket, bátran el merem mondani ha valamelyik területen sikerek értek, vagy elbuktam, és nem tudom merre menjek tovább. Ilyenkor olyan jó megtapasztalni a támogatást és az együttérzést, tudom, hogy nem vagyok egyedül.

“Legfőképpen pedig szeressétek egymást, mert az isteni szeretet teszi az egységeteket teljessé.” Kolossé 3:14 EFO

Imában is végigkísérhetjük egymás életét, ami nagyon-nagyon király dolog. Mivel az Istenbe vetett hit a barátságunk alapja, bátran merek imatámogatást kérni a barátnőimtől, akár kisebb, akár nagyobb problémám van. Az is nagy öröm, amikor én vagyok az, akit megkérnek arra, hogy imádkozzam értük. Mivel szeretem őket, ezért ez egyáltalán nem leterhelő feladat, fiatalként is  remek szolgálati terület. Ami tényleg jó ebben, hogy őszintén, bármilyen fordulhatsz a hívő barátaidhoz , legyen az iskolai gond/ szülőkkel való vita/ szerelmi probléma, tééééényleg bármi!

Ezen a héten a mondanivalóm összefoglalva csak annyi, ha vannak hívő barátaid legyél értük igazán hálás! Mint Isten gyermekei, egymást különösen is szeretnünk kell, mert testvérek vagyunk a hitben, ezen a földön nem sok esélyünk van magányos kersztényként. Ha még nincsenek, vagy nem ismersz egyet sem, nagyon bátorítalak arra, hogy keresd fel a hozzád legközelebb található baptista/golgotás/pünkösdi/református stb.. ifjúsági szervezetet/ csoportot, mert neked is szükséged van a keresztény társaságra, még ha egyelőre nem is hiszed. 🙂

“Szeressétek egymást továbbra is, hiszen Krisztusban testvérek vagytok!” Zsidók 13:1 EFO

Jövőhéten ugyanitt,

Laura:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s