Mire vársz még?

Megtérésem előtt úgy gondoltam, hogy milyen jó buli lesz majd a bemerítésem után. Minden problémám megszűnik, csakis napsütésesek lehetnek a napjaim, senki és semmi mással nem kell már többet foglalkoznom, mert már mindent megtettem az örök életem érdekében. Oh, hogy mekkorát is tévedtem akkoriban!
Minden egyes keresztény embernek hatalmas felelőssége, hogy hirdesse az örömüzenetet bármilyen formában. Nem szabad megfeledkeznünk azokról, akik még a döntés előtt állnak! Mi, akik már döntöttek Krisztus mellett, tudjuk, hogy milyen nehéz is egy ilyen döntést meghozni, hisz a saját örök életünkről van szó!
Ezért is szeretnék megosztani pár gondolatot a következőkről:

 

  • Akik már megtértek:

Legyen gondunk a döntés előtt állókra! Mi már meghoztuk életünk legfontosabb döntését, de a világban még számtalan ember van, akik a legszámottevőbb lépésük előtt állnak. Nem ülhetünk tétlenül, figyelve, hogy elmennek talán életük egyetlen esélye mellett. Az igaz, hogy nem mi fogjuk őket megtéríteni, viszont azt kérhetjük Istentől, hogy használjon fel minket eszközként, hogy rajtunk keresztül még többen meghallhassák az Ő üzenetét és még többen hozzanak mellette döntést. Legyünk bátrak, merjünk odamenni ismerősünkhöz, barátunkhoz, családtagunkhoz és legyünk figyelmes hallgatójuk. Néha nincs is szükség többre, minthogy meghallgassuk őket. Éreztessük velük, hogy ránk mindig számíthatnak, bármi történjék is. Imádkozzunk értük, de mindenekelőtt kérjük Istent, hogy adjon elég bölcsességet, kitartást és erőt, hogy szolgálni tudjunk a megtérés előtt állók felé. Hiszem, hogy Isten mindig hoz elénk lehetőséget a szolgálatra mások felé. Éljünk ezekkel a lehetőségekkel, hisz sosem tudhatjuk, hogy melyik mondatunk, tettünk vagy imánk érint meg egy-egy embert.

Bízd az Úrra dolgaidat, akkor teljesülnek szándékaid. /Példabeszédek 16:3/

  • Megtérés előtt állók:

Ne féljetek attól, hogy Isten esetleg titeket nem fog megszólítani. Minden emberhez másképp és más úton szól. Tudni fogod, ha Ő szól hozzád, és mikor hallod a hangját, ne késlekedj! Fogadd el Isten hívását, tárd ki előtte a szíved és valld meg minden bűnöd előtte.

Ma, ha az ő szavát halljátok, ne keményítsétek meg a szíveteket! /Zsidók 4:7b/

Nincs annál felemelőbb érzés mikor bizonyosságod van arról, hogy Ő a te személyes megváltód, aki meghalt érted, értem és minden egyes emberért a kereszten. Hatalmas ajándékot kínál mindnyájunknak; nekünk csak annyi a feladatunk, hogy ezt elfogadjuk. Töltsetek minél több időt vele kettesben, imádkozzatok és kérjétek, hogy érintse meg a szíveteket. Tapasztalatból mondom, hogy nem fogod megbánni, ha az Ő családjához csatlakozol.

Keressétek először Isten országát és az ő igazságát, és mindezek ráadásként megadatnak majd nektek. /Máté 6:33/

Mi nem tudjuk, hogy mennyi időnk van még itt ezen a Földön, ezért használjunk ki minden egyes percet arra, hogy hirdessük másoknak az Ő üzenetét és, hogy még szorosabb kapcsolatot teremtsünk vele. Az egyetlen dolog az életben, amit nem bánsz meg az, ha elfogadod Krisztust életed királyának. Ő csak rád vár, kitárt karjait feléd nyújtja, rád mosolyog, alig pár lépés választ el tőle… Mire vársz hát?

Kellemes hetet,
Fanni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s