Az én Istenem hatalmas!

Sok ember úgy képzeli el Istent, mint egy szigorú vénembert, aki egész nap ítélkezik az emberek fölött és parancsolgat. Azonban Isten egy szerető, törődő és gondoskodó édesapa, akit érdekel a hétköznapod is. Nemcsak vasárnap a templomokban/imaházakban van jelen, hanem minden egyes nap minden percében ott van veled. Isten azt szeretné, ha nyitott lennél Vele szemben, nem azt akarja, hogy csak eljátszd a Vele való kapcsolatod. Mert ha vasárnaponként “igazi” hívőként viselkedsz, de a többi napon a világgal tartasz, azzal magadat is becsapod.
Beszélgess Istennel! Mondd el neki, hogy mi bánt téged, minek örülsz vagy mik a nehézségeid. Imáid nem fognak süket fülekre találni, Isten válaszolni fog neked az Ige által.

“A reményben legyetek derűsek, a nyomorúságban béketűrők, az imádságban állhatatosak.” Róma 12, 12

Szükségünk van az Istennel való kapcsolatra. Mert Ő reményt, megnyugvást, vigasztalást és szeretet ad nekünk. Melyik ember ne vágyna ezekre a dolgokra?
Nincsen olyan hátrány, ahonnan Isten ne érdeklődne felőlünk. Akkor is érdekli mi van velünk, ha éppen borzalmas napjaink vannak. Ilyenkor sokszor úgy gondoljuk, hogy Isten elhagyott minket, azonban ha belegondolunk, rájövünk, hogy végig ott volt mellettünk.
Isten mindenre képes, de mi nem. Sokszor meg akarjuk mutatni Neki, hogy mennyire erősek vagyunk, de aztán jönnek a kísértések és elbukunk. Ismerős szituáció? Azt gondoljuk, hogy saját erőnkből és Isten segítsége nélkül is meg tudunk oldani egy adott szituációt, nem kell semmiféle segítség, majd mi megcsináljuk. Aztán a legapróbb dologban elbukunk, végül rájövünk, hogy nem hallgattunk Isten tanácsára. Erősödő jellemmel könnyebb az engedelmesség!
A világ mindig valami jobb dolgot próbál nekünk felajánlani Istennél. Ideiglenesen talán be tudjuk tölteni az Isten alakú űrt a szívünkben, de egy idő után rájövünk, hogy nincs értelme. Hiszen nincsen jobb dolog Istennél az életünkben. Sok ember ezt az űrt az alkohollal, drogokkal vagy más egyéb dologgal próbálja kitölteni, de végül ráeszmél, hogy valami hiányzik az életéből. Hány olyan sztárról hallottunk már, akinek látszólag mindene megvolt: sok pénz, nagy ház, drága ruhák. De valami (vagyis valaki) mégis hiányzott az életükből. És tudjátok, az a valaki ISTEN!
Ő téged is hív arra, hogy fogadd el Őt életed megváltójaként, cserébe az örök élet ajándékát adja neked. Mire vársz még? 😉
Ha még nem találkoztál Istennel, tudd, hogy egy személyre szabott találkozást tervez veled! Neki egy nagy és dicsőséges terve van az életedre nézve, még akkor is, ha most úgy érzed, hogy az életed romokban hever. Ott van melletted, halld meg hívó szavát, mert Ő ma is hív téged!

“Öltsétek tehát magatokra-mint Isten választottai, szentek és szeretettek- könyörületes szívet, jóságot, alázatot, szelídséget, türelmet. Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is.” Kolossé 3, 12-13. 

Szép hétvégét 🙂
Eszter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s