Itt az idő!

A mai emberek életét nagy mértékben befolyásolják az időpontok. Például a leadási határidők, mikor indul a busz, időpont orvoshoz vagy bármi más. Ebben a mindennapos rohanásban sokszor már azt se tudjuk hol áll a fejünk, ezáltal nyugtalanokká vagy akár türelmetlenné is válhatunk.

“Legyetek türelemmel ti is, erősítsétek meg szíveteket, mert az Úr eljövetelének ideje közel van.” Jakab 5:8 

Ma még tart a kegyelmi idő. Azonban, amikor ennek az időnek vége lesz és az Úr visszatér, hogy ítéljen élőket és holtakat, már nem lesz idő hezitálni. Istent nem az fogja érdekelni, hogy mennyi pénzünk volt, mennyire voltunk sikeresek vagy esetleg milyen menő ruháink voltak. Csakis azt fogja nézni, hogy elfogadtuk-e Őt életünk Megváltójaként. Ha igen, akkor vár ránk az örök élet a mennyországban. Ha nem, akkor…
Sajnos nagyon sok ember ezt egyáltalán nem hiszi és és félvállról veszik a Biblia tanítását. És akkor fognak rádöbbenni, hogy ez mind igaz, amikor már késő lesz. Azonban Isten nem ezt akarja! Ő az örök élet ajándékát adja nekünk, csak el kell fogadnunk.

“Vigyázzatok, legyetek éberek, mert nem tudjátok, mikor jön el az idő.” Márk 13:33

Azonban azt senki se tudja, hogy ez az idő mikor fog eljönni. (Jézus visszajöveteléről bővebben a Jelenések könyvében olvashatsz.) Én magamon úgy tapasztalom, hogy sajnos bizonyos dolgokat szeretek az utolsó pillanatokra hagyni.
De azt a döntésünket (ami a legfontosabb döntés), hogy elfogadjuk Jézust Megváltónkként ne hagyjuk az utolsó pillanatra, mert lehet, hogy a végén már késő lesz. Isten ezzel nem megijeszteni akar minket, hanem figyelmeztet. A rohanásban halljuk meg az Ő szelíd, hívó hangját és összpontosítsunk Rá.

Így a poszt végére szeretnék veletek megosztani egy dalszöveget, ami nekem nagyon tetszik és szerintem eléggé találó ehhez a témához (és akár a YouTube-on is rákereshettek 😉 )

Jöjj, itt az idő, hogy dicsérd
Jöjj, kapudat tárd az Úr felé
Jöjj, úgy, ahogy vagy és dicsérd
Jöjj, menjünk együtt az Úr elé! Jöjj!

Egyszer minden nyelv megvallja, hogy Ő az Úr
…s mindenki térdet hajt
Megtalálja a legnagyobb kincset
Ki Őt választja majd

Szép hétvégét 🙂
Eszter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s