Valentin nap margójára (2017)

Nagy elvárásaink szoktak lenni, ha a párkapcsolatról van szó. Szeretnénk megtalálni a tökéletes személyt: legyen vicces,megbízható, türelmes, kedves, szolgálja Istent mindenek felett, csinos, legyen ápolt a külseje stb….. Nem rossz elképzelések, de először magunkat vizsgáljuk meg! Én mennyire vagyok türelmes? És kedves? Megbízható? Rá kellett jönnöm a fájó igazságra nekem is, van még hova fejlődnöm. Nem várhatjuk el a (leendőbeli) párunktól, hogy a lehető legjobb legyen, miközben mi semmit se teszünk saját magunk épülése érdekében. Használjuk ki az időt: járjunk rendszeresen sportolni, jelentkezzünk gyülekezeti szolgálatokra, tanulmányozzuk az Igét,
gyakoroljuk a türelmet és a szeretetet. Amilyenek vagyunk a kisebb-nagyobb közösségekben és ahogyan bánunk másokkal, ugyanolyanok leszünk a párkapcsolatban is. Ezért rajta, kezdjük el rendbe szedni magunkat, amíg Isten elénk hozza számunkra a legjobbat! Ha jól használod ki az időt, hálás leszel az Úrnak, amiért felkészített a házasságra.
Laura

Kedves olvasók, akiknek nincs barátja/barátnője! Először is azt szeretném mondani, hogy ne csüggedjetek! Még ha reménytelennek hiszitek is a helyzetet vagy azt gondoljátok, hogy egyedül maradtok örökre, gondoljatok arra, hogy Isten mindenkinek elrendelte a párját! Nem biztos, hogy azt az embert rendelte melléd Isten, akire te gondolsz, de tudd, hogy Ő mindent tökéletesen eltervezett. Nem fog egy olyan személyt adni melléd, akivel nem illetek össze. Helyezzük Isten kezébe a párválasztással kapcsolatos döntésünket, és Ő meg fogja mutatni a helyes utat. Ilyenkor sokszor türelmetlen az ember, de Isten a tökéletes időpontban fogja melléd adni a „nagy Őt”. Ez elég nehéz lehet, tekintve, hogy iskolában/munkahelyen/utcán konkrétan mindenhol párokat láthatunk, elfoghat minket az irigység és arra is gondolhatunk, hogy nekünk mikor lesz végre barátunk/barátnőnk. De ne hozzunk elhamarkodott döntéseket, legelőször kérjük ki Isten véleményét és Ő majd válaszol. Azonban mi is megfigyelhetjük azt a bizonyos személyt, több szempontból is: Istennek tetsző életet él-e, hogy bánik más emberekkel, hogyan beszél, hogyan reagál egy-egy helyzetben. Várjunk türelemmel, bizalommal és Isten válaszolni fog imáinkra. Azoknak, akik már megtalálták az igazit: Legyetek hálásak Istennek, szeressétek egymást és élvezzétek az Isten által nektek szánt életet!
Eszter

Prédikátorok 3:11 „Mindent szépen alkotott Isten a maga idejében. Az örökkévalóságot is az emberek szívébe helyezte, de úgy, hogy elejétől a végéig nem foghatják föl mindazt, amit Isten cselekszik.”
Mindannyian tudjuk, Isten időzítése valóban tökéletes, bár sokszor azonban eszünkbe jutnak olyan gondolatok, hogy „Ó, most már lehetne végre valakim”. Valójában ilyen gondolatainkkal Istennel azt éreztetjük, hogy mi nem is bízunk Benne és Ő mégsem tudja, mit csinál. Mindent megalkotott a saját idejében, muszáj úgy gondolkodnunk és bíznunk Isten tervében, akármit is foglal az magába. Hogy ne is térjünk el a legfontosabb dologtól, amit fent is említettem (Isten), megosztom veletek a szerintem legeslegfontosabb részét minden kapcsolatnak (legyen az családi, baráti vagy valakinek a párját tekintve). ISTEN a válasz. Igazán örömteli kapcsolatai olyan embereknek vannak, akik Istent teszik az első helyre. Nem lehet a társad fontosabb Istennél. Ha egy kapcsolat kellős közepén Isten áll, és mindketten jobban szeretitek az Urat egymás előtt, (és Isten is úgy tervezi), akkor rendkívül áldott lesz minden kapcsolatotok. Megéri kérni Isten útmutatását a várakozásban szükséges türelemhez és a formálódáshoz.
Berni

Te, aki egyedül vagy, esetleg éppen elmúlt egy kapcsolatod, ne csüggedj, mert Isten terve elmondhatatlanul tökéletes lesz számodra. Azt szeretném tanácsnak adni neked, hogy amíg még egyedül járod az élet hosszú útjait és nincsen melletted egy fiú/lány, használd ki azzal, hogy az Urat dicsőíted énekléssel, beszélgetéssel, sőt, a testedet is erre használd. Az Úr jutalmul adni fogja neked a legtökéletesebb embert, aki szeretni fog téged, ahogy vagy. Hallgass Istent dicsőítő dalokat, amik biztatni fognak a jó irányba, a türelem világába. Sosem szabad elfelejteni, miért is vagyunk, leszünk jelen ebben a világban. Mint említettem hamarabb, ha esetleg kitértél egy kapcsolatból, biztatásként azt szeretném mondani, hogy minden rendben lesz! Isten kezében van az irányítás, és ha bízol Benne, hihetetlen mennyi jót fogsz látni magad körül. Jusson eszedbe, hogy valójában sosem leszel egyedül, az Úrnak a tervében veled kapcsolatban az is benne van, hogy szeretné-e, hogy legyen melletted valaki. És senki sem tudja ezt jobban az Úr Jézusnál. Bízzunk Benne és dicsőítsük teljes szívünkkel, teljes elménkkel, teljes lelkünkkel és teljes erőnkkel.
Vivien

A párkapcsolati kérdés rengeteg előadó terítékén volt már. Pár évvel ezelőtt a falra tudtam volna mászni egy újabb előadástól ebben a témában. Akkoriban mindennél jobban vágytam egy barátra. De ez az évek alatt elkopott, mert Isten rávilágított pár dologra.
1.: Mindenekelőtt bízd a párkapcsolatodat Istenre! Ő tudja a legjobban, hogy kire van szükséged; mielőtt még megszülettél volna, Ő már akkor eldöntötte, hogy ki lesz az igazi számodra. Ha Ő az alapja a párkapcsolatodnak, akkor ott baj már nem lehet.
2.: Figyeld és ismerd meg önmagad. Sosem visz jóra, ha úgy mész bele egy kapcsolatba, hogy nem vagy rá száz százalékosan felkészülve. Mindenkinek vannak hibái, de felelőtlenség belemenni egy kapcsolatba, ha azt várod, hogy csak a partnered legyen tökéletes (megsúgom, ilyen nem lesz!). Isten pontosan tudja az idejét, hogy mikor van egy barátnőre/barátra szükséged, és hidd el, meg is fogja adni.
3.: Légy türelmes!
Kezdetben nehéz volt ezeket elfogadnom. Rossz volt látni, hogy az ismeretségi körömben majdnem mindenkinek volt barátnője/barátja, míg nekem nem. De aztán Isten „berobbant” az életembe és megtanította, hogy Ő már elkészített valaki igazán különlegeset a számomra. Mielőtt felfedné a jövendőbeli párom kilétét előttem, szeretne átformálni engem, mielőtt megoszt mással.
És egy kis bátorítás a szingli lányoknak! Egy lelkipásztor egyszer valakitől ezt idézte: „A baptista fiúk mulyák.” Kedves lányok, semmi pánik! A jövendőbelid csakis azért késik, mert elég bátorságot kell gyűjtenie ahhoz, hogy odamenjen és megszólítson téged.
Fanni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s