Csak nyugodtan!

Az aggodalom teljesen természetes dolog minden ember életében. Aggódunk a családunkért, az iskola miatt, dolgozatok miatt, barátainkért. Aggódunk a mi saját kis problémáink miatt is és néha egy-egy ilyen helyzetben hajlamosak vagyunk elfelejteni, hogy Isten ott van mellettünk. Azt gondoljuk, hogy elfordult tőlünk és nem segít nekünk, pedig ez nem így van. Mert Ő mindig ott van mellettünk és segít nekünk.
Azonban az is igaz, hogy valójában manapság nagyon nagy a nyomás a felnőtteken, de a gyerekeken is egyaránt. Így nem csoda, ha néha már besokallunk a sok teendő, beadandó vagy tanulnivaló miatt. Ilyenkor azonban eszünkbe juthat ez az igevers:

“Ezért mondom nektek: ne aggódjatok életetekért!” Máté 6:25a

Isten azt mondja, hogy ne aggódjunk életünkért, mert Ő mindent tökéletesen eltervezett és ezekkel a próbákkal csak a javunkat akarja. (igen, a tanulással is :D) Neki van egy tökéletes terve az életünkre nézve, amit semmi és senki nem tud megváltoztatni.
Bevallom, én elég sokat aggodalmaskodtam (tulajdonképpen) elég apró dolgokon, mint például: “Mi van, ha lekésem a buszt?” vagy “Mi van, ha nem fogok megtanulni fejen állni?” és még sok ehhez hasonló dolgon, de mostanra már rájöttem, hogy ezek elég jelentéktelen dolgok, amik miatt nem kéne ennyit aggódnom.

“Áldott az Úr! Napról napra gondot visel rólunk szabadító Istenünk.” Zsoltárok 68:20

Isten minden napra tartogat számunkra valami jó dolgot. Sajnos sokszor ezeket az “apróságokat” nem vesszük észre a sok rossz dolog között, vagy esetleg a sok aggodalom miatt. Mindig csak az aggodalmunk okára koncentrálunk, pedig ha egy kicsit elfelejtenénk azokat és lenyugodnánk, észrevennénk a sok jó dolgot, amit körülvesz minket.

“Ugyan ki toldhatja meg életét csak egy könyöknyivel is, ha aggodalmaskodik?” Máté 6:27

Az aggodalom tulajdonképpen csak tönkreteszi a napunkat. Mert ha aggódunk egy probléma miatt, attól még a probléma maga nem fog megoldódni.
Helyezzük a gondjainkat Isten kezébe és Ő megmutatja nekünk a helyes választ. Bízzunk Istenben és az Ő tervében, ne aggodalmaskodjunk minden kis apróság miatt, mert Ő velünk van örökké.

Szép, aggodalom mentes hétvégét! 🙂
Eszter

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s