A szépség mértékegysége

A mai világban hatalmas hangsúlyt fektetünk a kinézetre. Diétázunk ezerrel, vásároljuk a sok ruhát, kozmetikushoz megyünk stb… Mindannyian szeretnénk csodásan kinézni, hiszen csak így ér valamit az ember, nem igaz? Sajnos sokan tényleg ebben látják az élet értelmét: Még szebb, még csinosabb, ‘még-még-még…” akarok lenni! Mondogatják maguknak, ám amint elérték a kitűzött célt , valami hiányozni fog nekik: a megelégedés. De hát sikerrel jártak, nem ettől lesznek boldogok? tehetitek fel a kérdést, a válasz pedig igen egyszerű.:)

Be kell valljam nektek, személy szerint én is sokszor kerültem szembe ezzel a témával. Alsós koromban sokat piszkáltak iskolatársaim a kinézetem miatt. Ennek hatására alakult ki bennem egy téves gondolkodásmód: ha megváltozok, és szép lesz a külsőm, akkor mindenki szeretni fog , népszerű leszek és az életemben nem lesz semmilyen akadály. Nos, ez valahogy elmaradt, biztos vagyok benne, hogy nem kedvel mindenki, ami pedig a szépségemet illeti; pár sorral lejjebb bővebben ;). Megtérésem után kezdtem másképp látni a helyzetet: ez lenne a legfontosabb? A kinézet számít a legtöbbet? Természetesen nem! Isten mindig a szívünket nézi, neki nem a ‘csomagolás’ a fontos ( igaz, azt Ő készítette:) ). Azt figyeli, mit teszünk és mondunk, hogyan éljük a földi életünket, amíg haza nem költözünk hozzá. Ez a test amelyben élünk, nem fog örökké élni, a lelkünk viszont igen, ezért inkább az utóbbi ‘szépségével’ foglalatoskodjunk. 🙂

“Ne a frizurátokkal, arany ékszerekkel, vagy drága ruhákkal akarjatok külsőleg szépnek látszani! A szépségetek belülről, a szívetekből sugározzon, kedves és nyugodt szellemetekből! Mert ez a szépség örökkévaló, és ez az, amit Isten igazán értékel.” 1Péter 3:3-4 EFO.

Azonban, nem szabad azt sem elfelejteni, hogy Isten teremtette a testünket az utolsó hajszálig. Ő formált meg téged és engem, s már azelőtt szeretett, hogy megszülettünk volna. Sokszor bele se gondolunk milyen érzés lehet, amikor az mondjuk vagy gondoljuk magunkról hogy nem vagyunk elég csinosak, és szívesebben lennénk más bőrében. Elizabeth Mittelstaedt, Csodálatos vezetés című könyvében így ír: “Egy különleges ruha, ékszer, vagy egy barátnőnk művészi, kézzel írt üdvözlőkártyája- mindezek azt éreztetik éreztetik velünk, hogy páratlan, értékes és szeretetre méltó emberek vagyunk. Tudod, hogy te is egy ilyen egyedi mesterműve vagy Istennek? Teremtőnk mindannyiunkat gondosan megtervezett, egyedi darabként alkotott meg. Isten nem ismétli önmagát.”

Nincs belőled vagy belőlem még egy a földön, nem csodás belegondolni? Minden embert ugyanaz alkotta meg. és Ő kivétel nélkül gyönyörűnek és ‘limitált kiadásnak’ készített minket! Nem szabad senkinek elhinnünk ha negatív dolgokat vágnak a fejünkhöz a kinézetünk miatt, mert nem igaz! Tudom, nem könnyű ezt elhinni, amikor a csapból is az folyik, hogy nem vagy elég jó. Valljuk be, sokszor be is dőlünk ennek a hazugságnak, de kérlek titeket (és magamat is ), hogy ezt a győzelmet ne adjuk meg a sátánnak! Tartsunk ki a szín tiszta igazság mellett, ami Isten szava, és ami szerint mi Isten csodás teremtményei vagyunk. 🙂 (Hát ezért vagyok én is szép :D.)

“Örökkévaló,te alkottad testem, anyám méhében kezed formált engem! Bizony, csodálatosak a te alkotásaid, és lelkem jól tudja ezt!” Zsoltárok 139:14 EFO.

Végezetül, ne menjünk el amellett, hogy testünknek talán nem a csokoládé a legmegfelelőbb táplálék( sajnálatos módon), figyelnünk kell arra, hogy mi az ami hasznos és káros a szervezetünknek, de erről egy másik alkalommal lesz szó. Arra kérlek titeket, hogy ne felejtsétek el hogy ki a ti Teremtőtök, és az a legfontosabb, hogy Ő mit gondol:gyönyörködik bennünk! Ha az Úrra szegezzük a tekintetünket, meg tudja neked és nekem mutatni, milyen szeretettel és csodálatosan alkotott meg minket! Ezek után, már nem lesz kérdés a szépség mértékegysége számunkra!
Jövőhéten ugyanekkor, ugyanitt,
Laura:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s