Nem vagy egyedül

Sokszor érzem magam egyedül, magányosnak, hiába vesz körül egy tucat ember. Mikor rám jön ez az „engem senki sem szeret” érzés, két dologról lehet szó:

  1. Ez csak a tini lányos korszakom utóhatása.
  2. A sátán akarja elhitetni velem, hogy senki sincs a Földön, akinek egy kicsit is számítanék.

Valószínűleg a másodikról lehet szó. A sátán nagy játékmester, mindig úgy forgatja a szálakat, hogy mi biztosan higgyünk neki. Sokszor rózsaszín felhőbe burkolva sugallja szándékát, elhitetve velünk, hogy minden a legnagyobb rendben van azzal.

Nem is csoda, mert maga a Sátán is a világosság angyalának adja ki magát. /2Korinthus 11:14/

De bármennyire is hívogató az ajánlata, amikor már csak a gondolat is felmerül bennem, hogy higgyek neki, egy sziréna bekapcsol a fejemben, jelezve, hogy rossz útra fogok tévedni, ha hiszek neki. Aztán jön a megvilágosodás – néha jól fejbe is kólint – és rájövök, hogy bármennyire is akarom elhitetni magammal, hogy egyedül vagyok, lesz valaki, aki mindig mellettem áll: Isten. Hát nem azért küldte el az egyszülött Fiát, mert törődik velem, velünk? Dehogyisnem!
Ezer meg ezer csillagot alkotott meg, egy egész univerzumot hozott létre, minden az Ő kezének irányítása alatt áll. Akkor miért ne tudna velem és veled is törődni? Istennek még rám és rád is gondja van!

Ha látom az eget, kezed alkotását, a holdat és a csillagokat, amelyeket ráhelyeztél, micsoda a halandó – mondom –, hogy törődsz vele, és az emberfia, hogy gondod van rá? /Zsoltárok 8:4-5/

Így hát mikor magányos vagy, csak nézz fel az égre és eszedbe fog jutni, hogy Isten mindig gondot visel rólad!
Másrészről viszont a hívő ember vándor, egy idegen ezen a Földön, bárhová is menjen. Így mikor felmerül benne a kérdés, hogy talán egy kísérőre van szüksége az útja során, akkor a legjobb, amit tehet, ha Istenhez fordul. Mert igazi otthona csak az Úrban van. Bárhol jársz is, mindenütt szükséged van Isten jelenlétére és oltalmára. Ha csak a saját kedvtelésed szerint jársz, akkor hiába várod a mennyei testőrséget, hogy vigyázzák lépteid, nem fognak jönni. Csakis Isten szolgálatában kaphatod meg azokat a javakat, melyeket már jó előre elkészített neked. Az Úr megígérte nekünk, hogy bármerre is vigyen minket az utunk, Ő megőriz minket, nem árthat nekünk semmi veszedelem.

Mert én veled vagyok, megőrizlek téged, akárhová mégy, és visszahozlak erre a földre. Bizony, nem hagylak el, amíg nem teljesítem, amit megígértem neked. /1Mózes 28:15/

Minden nap, mikor reggel felkelsz, adj hálát Istennek, hogy gondot visel rólad, megőriz téged és törődik veled. Nem ígérem, hogy nem fogod néha magányosnak érezni magad, mert biztosan lesz ilyen, de egy biztos! Valaki mindig „rajtad tartja a szemét” és megóv, még ha te ezt nem is érzed. Így mikor látsz valakit a környezetedben, aki egyedül van, menj oda hozzá, kezdeményezz vele beszélgetést, érdeklődj felőle. Vagy csak mosolyogj rá! Meg fogod látni, hogy ezek az apró gesztusok mennyit jelenthetnek egy embernek, és te is érezni fogod magadban a változást. Amint elkezdesz nyitni mások felé, észre fogod venni, hogy egyre kevesebbet vagy magányos. Isten minden egyes kis pozitív megmozdulásodat meg fogja áldani. Ebből is látszik, hogy nem vagy egyedül…

További szép hétvégét,
Fanni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s