Legerősebb fegyver: az imádság

Az imádság az egyik legfontosabb dolog egy keresztyén ember életében, mert így tud rendszeres kapcsolatot ápolni Istennel. Sajnos sokszor érezzük úgy, hogy imáink süket fülekre leltek, azonban ez nem így van. Isten mindig és minden körülmény között meghallja imáinkat, akkor is, ha az csak egy mondatból áll.
Az imádságnak különböző fajtái is vannak:

  1. Hálaadó. Hálát adhatsz mindenért, amit Istentől kaptál. Sajnos sok olyan ember van, aki abba a hibába esik, hogy azt hiszi mindent saját magának köszönhet és elfelejt hálaadással fordulni Isten felé. Holott egész életünket Istennek, Életünk Urának köszönhetjük. Egyaránt hálát adhatunk a jó és a kevésbé jó dolgokért is. Nyilvánvalóan a jó dolgokért sokkal könnyebb hálát adni, mint a rosszakért, de gondoljunk arra, hogy az ilyen helyzetekből tanulhatunk a legtöbbet.
  2. Dicsőítő. Magasztalhatjuk Istent, hogy Ő van nekünk és azért, amit tesz. Dicsőítsük Őt, amiért megbocsátotta bűneinket és kegyelmes hozzánk.
  3.  Kérés. Azt gondolom, talán ez az egyik leggyakoribb fajta. Nagyon sok dolgot kérünk  Istentől, de Ő nem egy kívánság teljesítő automata. Nem fogja varázsütésre teljesíteni (sokszor akár lehetetlen) kívánságainkat és nem fognak varázsütésszerűen eltűnni a problémáink. Például, ha kérünk egy Ferrarit, másnap nem lesz a garázsunkban, mert ez nem így működik. Isten a Neki tetsző kívánságainkat teljesíti és azt, ami jó nekünk. Ha valamit nem teljesít, gondoljunk arra, hogy valami sokkal jobb dolgot tartogat számunkra.
  4.  Közbenjárás. Imádságainkban közbenjárhatunk egy másik emberért. Egy olyanért, aki beteg vagy esetleg nehézségei vannak. Imádkozhatunk akár barátainkért, osztálytársainkért, családunkért.
  5. Bűnbánó. Fontos, hogy őszintén megvalljuk bűneinket Isten előtt, beismerjük hibáinkat és őszintén bánjuk meg őket. Mert Isten meghallgat és megbocsát nekünk.

Igeversek:
“Az iránta való bizalmunk pedig azt jelenti, hogy ha valamit az Ő akarata szerint kérünk, meghallgat minket.” 1János 5:14
“Kiálts hozzám, és válaszolok, hatalmas és megfoghatatlan dolgokat jelentek ki neked, amelyekről nem tudhatsz!” Jeremiás 33:3
“Kérjetek, és adatik nektek, keressetek, és találtok, zörgessetek, és megnyittatik nektek.” Máté 7:7
“Járuljunk tehát bizalommal a kegyelem trónusához, hogy irgalmat nyerjünk, és kegyelmet találjunk, amikor segítségre van szükségünk.” Zsidók 4:16

Az imádságunknak nem kell különleges vagy bonyolult szavakat tartalmaznia, mert Isten akkor is megérti imánkat, ha egyszerű és érthető szavakat használunk. Mert Istent nem az érdekli, hogy milyen puccos az imánk, hanem a szív szándékait nézi.

Szép hétvégét 🙂
Eszter 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s