Próbáink: már megint vs. még mindig?

Előfordult már, hogy úgy éreztétek, egy próba újra és újra elétek jön? Vagy valami amiről úgy gondoltátok hogy túl léptetek rajta, ismét megkísért benneteket? Ha igen, akkor a mai poszt neked szól!

Először is, jó ha egy dolgot mindig észben tartunk: Csakis a próbákon keresztül fejlődhetünk! A hitünk nem akkor fog erősödni, amikor minden a lehető legnagyobb rendben megy körülöttünk, és nagyon egyszerű Istenben bízni. Amikor a nehézségek jönnek, és kísértésekkel találjuk magunkat szembe, nem kell pánikba esni, hiszen ez egy újabb próba, amely a mi javunkat szolgálja. Ha minél több megpróbáltatáson kerekedünk felül Isten segítségével, egyre erősebb lesz a kapcsolatunk vele, megerősödünk lelkiekben. Az Úr ezek után többet tud ránk ‘terhelni’, egyre hasznosabb szolgái lehetünk a Mindenhatónak, ami szerintem csodálatos. Tehát nem véletlenül megyünk keresztül nehezebb időszakokon!

“Testvéreim, örüljetek, amikor különböző megpróbáltatásokat kell elviselnetek! Miért? Mert ezek a nehézségek a hiteteket teszik próbára. Ha pedig hitetek kiállja a próbát, az kitartóvá tesz benneteket.” Jakab 1:2-3 EFO.

De mi van akkor, ha egy régebbi, már lezárt dolog jön elénk? Nem is jutottam túl rajta valójában? kérdezhetjük magunktól és Istentől. Ilyenkor két dolog elképzelhető:

1.Már egyszer sikeresen megküzdöttél az adott nehézséggel, de a gonosz ismét eléd hozza. Ebben a helyzetben arra kell emlékeztetned magad, hogy nem fogsz körbe- körbe rohangálni ekörül a probléma körül, mert már Isten ezen túlsegített egyszer! Keresztényként nincs időnk ilyesmire! Nem állhatunk le újra és újra valami miatt, amitől már Jézus megszabadított! Ha mégis ‘parkolóba’ állunk minden ilyesminél, sose fogunk rendesen az Úrnak szolgálni, mert folyamatosan ezek kötnek majd le minket. Ha ilyen helyzetben találod magad, imádkozz, hogy ez ne gátoljon meg a munkálatban, hanem figyelmen kívül tudd hagyni, és azzal foglalkozz amit Isten helyezett a szívedre.

2.Még nem sikerült teljesen túljutni a próbán. Ilyenkor a legjobb, ha Istenhez fordulunk vele először. Ő tud nekünk adni erőt és kitartást ahhoz, hogy végigcsináljuk ezt a nehezebb időszakot. Persze, nyugodtan ‘elmenekülhetsz’ az adott dolog elől, de biztosan újra eléd fog kerülni (pl.két héttel később:) ). Sokkal helyénvalóbb, ha beismerjük Istennek, milyen problémával küzdünk, mert Ő az egyetlen aki minden ilyen helyzetben meg tud minket segíteni. Ha letesszük az Ő lábához, megnyugodhatunk, mert a legjobb kezekbe helyeztük bele problémánkat. Sokszor én is először önerőből próbálok kimászni a bajból, természetesen sikertelenül. Második nekifutásra már Istenhez fordulok, holott semmilyen másik lehetőségnek nem is kellene mefordulnia a fejükben. Ilyenkor mintha nem bíznék meg az Ő mindenhatő erejében, ami miatt sokszor elszégyellem magam. Az Úr mindig megsegít minket, bármilyen problémával is fordulunk hozzá. Ezt sosem szabad elfelejtenünk!

“Ezt azért mondom nektek, hogy teljes békességetek és bizalmatok legyen bennem. Ezen a világon próbatételek, nehéz időszakok várnak rátok, de legyetek bátrak: én már legyőztem a világot.” János 16:33 EFO.

Tehát ha próbáinkkal nem jutunk egyről a kettőre, ideje megvizsgálnunk, hol is tartunk éppen: már megint vagy még mindig?
Jövőhéten ugyanitt,
Laura:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s