Építse egyik a másikat

A mai világban nagyon sokan elítélik a keresztyéneket, azonban mi ne féljünk kijelenteni azt, hogyha hívők vagyunk. Biztosan lesznek olyanok, akik majd lenéznek és csúfolnak minket, de nincs nagyobb dicsőség annál, mint Isten gyermekeihez tartozni.

“Sőt buzdítsátok egymást minden egyes napon, amíg tart a ma, hogy meg ne keményedjék közületek valaki a bűn csábításától.” Zsidók 3:13

Ez az igevers arra akar minket ösztönözni, hogyha bármikor van lehetőségünk Istenről beszélni, akkor tegyünk bizonyságot róla. Lehetséges, hogy valaki pont a mi hatásunkra szeretne majd többet megtudni Istenről. Beszéljünk Róla társainknak is, mert mikor a kegyelmi időnek vége lesz, akkor már nem lesz rá lehetőségünk.
A sátán nagyon sok dologgal próbál minket elcsábítani és sajnos sokszor sikerül is neki. Ebből fakad sok bűn, például a csúfolódás, hűtlenkedés, hazugság (csak hogy párat említsek) és abból, hogy még nagyon sok ember nem ismerik Istent és az Ő kegyelmét. Ezért kell megragadni az alkalmat a lehetőséget, ahányszor csak van alkalmunk Istenről és az Ő dicsőségéről beszélni.
Egy személyes példát is hoztam: Én most vagyok kilencedikes, szóval új osztály, új emberek. Pár osztálytársam kifogásolta azt, hogy én hívő vagyok (mostanra már megbékéltek 😉 ), de volt egy lány, aki elkezdett érdeklődni Isten iránt. Ő a padtársam és azóta nagyon sokat beszélgetünk Istenről, ő kérdez és én válaszolok. Vittem neki egy példányt a Mai igéből is és nagyon tetszik neki. Ezzel azt szeretném mondani, hogy annyira jó érzés az, hogy Isten engem hívott el erre a feladatra, ráadásul a barátnőm meg érdeklődő és tényleg figyel arra amit mondok. Szóval ha van lehetőségetek erről a témáról beszélni, ne habozzatok, mert tényleg nagyon jó érzés! És ha kérhetem, akkor imádkozzatok a barátnőmért, hogy erősödjön a hite. 🙂

“Vigasztaljátok tehát egymást, és építse egyik a másikat, ahogyan teszitek is.” 1Thesszalonika 5:11

Sajnos sokszor van olyan, hogy bántó vagy gonosz szavakat mondunk a másiknak, amit később megbánunk. Ha ilyen szavakat akarunk kimondani, előtte inkább számoljunk el 3-ig és nyugodjunk le. Az ilyen szavak helyett használjunk inkább építő és kedves szavakat a másik emberrel szemben, ezzel jó példát mutatva.
De ugyanúgy hitben is építheti egyik ember a másikat. Megoszthatjuk egymással gondolatainkat és együtt imádkozhatunk.
(By the way: hogyha bármi kérdésetek van, a shininglikestars@freemail.hu címen írhattok nekünk, vagy a “kapcsolat” fül alatt megtaláljátok az Instagram neveinket.)

“A ti szelídségetek legyen ismert minden ember előtt.” Filippi 4:5

Az emberek és Isten előtt egyaránt, legyünk alázatosak és szelídek. Ne arról ismerjenek fel minket az emberek, hogy milyen jól tudjuk megalázni a másikat, sokkal inkább szelídségünkről.

Szép hétvégét, pénteken itt leszek!
Eszter

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s