Gondolatébresztő

Bizonyára ti is hallottatok a múlt heti  buszbalesetről. Bár személy szerint nem érint (hála az Úrnak ezért), mégis sok mindent átformált bennem. Úgyhogy ma, nem egy bizonyos témát hoztam, hanem néhány  gondolatébresztőt.:)

1.Beszéljünk többet Istenől! Most talán felmerül benned a kérdés: miért? A válasz egyszerű: az Ő kegyelme által lehet örök életünk. Ez a test amelyben élünk elpusztul, de a lelkünk nem. Ha meghalunk két opció áll előttünk ; a mennyország , ha elfogadtuk Jézust személyes megváltónknak, és a pokol, ha nem döntöttünk mellette. Sosem tudhatod mikor találkozol valakivel utoljára. Lehet, az Úr azért hozott egy adott személyt eléd, mert neked kell Istenről beszélned neki, hogy ő is megmeneküljön az örök szenvedés elől.Ha félsz megvallani a hited, lehet sosem ismeri meg Istent a halála előtt. Engem ez érintett meg a legjobban: ki vagyok én, hogy hagyjam a társamat elkárhozni, mert félek bizonyságot tenni? Sose tudhatod mikor üt utolsót az óra számára.Erre hívott el minket az Úr, minél több emberrel megismertetni hatalmas kegyelmét és örökké tartó szeretét. Minden alkalmat meg kell ragadni, hogy a Mindenható nevét hirdessük az embereknek! Isten pedig nem a félelem lelkét adta az övéinek, hanem erőt kapunk a feladathoz! ( 2Timóteus 1:7)

“Menjetek el szerte az egész világba, hirdessétek az evangéliumot minden teremtménynek.Aki hisz, és megkeresztelkedik, üdvözül, aki pedig nem hisz, elkárhozik.” Márk 16:15-16

2.Legyünk hálásak Istennek mindenért! Sajnos sokszor garantáltnak vesszük bizonyos személyek mindennapos jelenlétét az életünkben, pedig egyáltalán nem az. Sosem tudhatod, mikor találkozol egy számodra kedves baráttal, a szüleiddel, vagy a gyermekeddel utolsó alkalommal. Minden együtt töltött perc ajándék az Úrtól, nem szabad természetesnek venni. Nem értékeljük eléggé a szeretteinket, pedig bármelyik pillanat lehet a végső. (Tényleg bármelyik.) Ahelyett, hogy nyomkodjuk a telefonunkat, a számunkra fontos emberekkel kell az időt tölteni. Hálával telt szívvel kell az Úrhoz fordulni, hiszen ezt mind neki köszönhetjük. Nem hihetjük, hogy ez kijár nekünk. Csak az Ő szeretete és kegyelme által kapunk családot és barátokat. Ha nem tarjuk ezt szem előtt, nem a helyes módon fogunk velük viselkedni amíg velünk vannak. Később pedig hatalmas bűntudatunk lesz emiatt. Ezért kell szeretettel és kedvességgel fordulnunk egymás felé.

“Mindenekelőtt tehát arra kérlek benneteket, hogy imádkozzatok és könyörögjetek minden emberért, járjatok közben és adjatok hálát értük!  1Timóteus 2:1 EFO.

3.Dicsérd az Urat a pusztában is! Könnyű énekelni,hogy ‘Áldom szent neved, ha az út a pusztába vezet’, ha tele vagyunk boldogsággal és örömmel. Nem nehéz akkor sem, amikor minden rendben megy, és nincsenek nehézségeink. Amikor azonban azt vesszük észre, hogy a puszta közepén állunk, akkor már nem nagyon sikerül áldani a Mindenhatót. Ilyenkor azonban egy dolog biztos: Istennek terve van ezzel a helyzettel is. Célja van vele, amit csak Ő tud! Az Ő terve mindig tökéletes és jó számunkra, nincs benne hiba, mert Isten minden helyzetben és mindenkor ugyanaz az Isten! Ahhoz hogy növekedjünk lelkiekben le kell győznünk a próbákat az életünkben, mert a szomorúság után jön a vigasztalás és az öröm! Öröm, mert a borzasztóan nehéz helyzetekben (pl. ha elveszítünk valakit), Isten velünk van, és fogja a kezünket. Nem engedi el, és lát minden elhullajtott könnycseppet, nehézséget, félelmet. Ilyenkor még inkább felé kell fordulnunk, és Ő megsegít. Az Úr a fejedelme mindennek, és hiszem, hogy nektek is sokkal nagyobb áldásokat fog hozni az életetekbe, mint amekkora most a szomorúságotok. Jézus teljes mértékben helyre tud állítani mindenkit, hiszen neki semmi sem lehetetlen! Ráadásul a szeretete is végtelen, soha meg nem szűnik irántunk. Csodálatos a mi Istenünk!

“Egészen biztosak vagyunk benne, hogy minden összedolgozik azoknak a javára, akik Istent szeretik- akiket ő saját terve szerint elhívott.” Róma 9:28 EFO.

Végül arra szeretnélek kérni titeket, hogy imádkozzatok kitartóan azokért, akiknek most ez az időszak nagyon nehéz. Könyörögjünk értük, hogy megérezzék Isten szeretetét, békességet és megnyugvást kapjanak az Úrtól. Legyenek kitartóak és megtapasztalják Isten helyreállító erejét, amely mindent felülmúl. Hiszem, hogy az imának hatalmas ereje van , és ha Isten akarata egyezik a miénkkel, megadja nekik a gyógyulást!

“Bár ezt emberi értelemmel fel sem lehet fogni, én mégis azért imádkozom, hogy átéljétek, és igazán megismerjétek Krisztus szeretetét, és ezáltal Isten töltsön be titeket teljesen. Bennünk működő ereje által Isten mérhetetlenül többet tud tenni, mint amire kérjük, vagy amit el tudunk képzelni.” Efezus 3:19-20 EFO.

Csütörtökön találkozunk!
Laura:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s