Köszönöm Atyám!

Zsoltárok 28, 7 “Erőm és pajzsom az ÚR, benne bízik szívem. Ő megsegített, ezért vidám a szívem, és énekelve adok neki hálát.”

A legnehezebb helyzetekbe, mikor úgy érzed, minden romokban van, gondolsz Istenre? Egyáltalán eszedbe jut, mennyi mindenért lehetsz valójában hálás? Tudom, nagyon nehéz. Az esetek 90%-ában szerintem senkinek nem Isten jut eszébe legelőszőr, és az, mennyire meg vannak áldva. Megtehetnénk (mert megvan nekünk az a luxus), hogy hálát adunk, hogy van Istenünk, ki bajainkat elintézi helyettünk, nem hagyja, hogy egyedül birkózzunk meg mindennel.

Egyik nap Laurával azt beszéltük, mennyire érdekes, hogy mi, akik Krisztusért élünk és nagyon is tisztába vagyunk azzal a ténnyel, mennyire mindenható Istenünk van, legutoljára menekülünk hozzá segítségért. Mindig meggyőzzük magunkat, hogy el tudjuk intézni, de ha nem, akkor ott van B tervnek Isten is…

El kell engednünk a büszkeségünket, hogy rájöjjünk, mindenben Istené a dicsőség. Hatalmas tévhit azt gondolni, hogy mi intéztük el Isten segítsége nélkül, akármiről is legyen szó..

Van mindehhez egy alternatív megoldás.

Filippi 4, 6-7 “Semmiért se aggódjatok, hanem imádságban és könyörgésben mindenkor hálaadással tárjátok fel kéréseiteket Isten előtt; és Isten békessége, mely minden értelmet meghalad, meg fogja őrizni szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.”

Olyan sok ember nem tud hálás lenni Istenért, mert nem figyel eléggé az apró részletekre, hogy meglássa bennük Istent. Egy nagyon jó barátom egyszer bizonyságot tett a gyülekezetben és ezt mondta:
A hálaadás felszínre hozza a kincset.

 

Miért legyek hálás?
Zsoltárok 100:5 “Mert jó az ÚR, örökké tart szeretete, és hűsége nemzedékről nemzedékre.”

Imádkozz azért, hogy sose felejts el hálát adni, sose felejtsd el Istent magasztalni a sikereidért és hogy mindig eszedbe jusson, hogy nem kell aggódnod. Csak légy hálás azért, amid van és azért, amit még Isten tervez neked a jövőben!

Áldjon meg titeket az Úr!
-Berni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s