Szellemi szédület

“Mert Isten szeretetétől semmi, de semmi nem tud minket elválasztani- ebben egészen biztos vagyok!” Róma 8:38-39 EFO.

Néha úgy érezzük, hogy minden a helyén van. Isten jelenléte egyértelmű az életünkben, senki és semmi nem szakíthat ki a kezei közül. Vannak napok azonban, amikor ellepnek az érzelmek, a negatív gondolatok minket. Ilyenkor az egész világ kap egy sötétítő függönyt, valahogy semmi sem jön össze. Isten nagyon távolinak tűnik, megkérdőjelezünk sok mindent. Teljesen levertek vagyunk, vesztesnek tartjuk magunkat, mint akik sosem lesznek újra a régiek.

Na, valahogy így éreztem én is magam pár napig. Nem értettem mi ez az egész, de borzasztóan elkeseredtem. “Most mi lesz velem Uram?” kérdezgettem. Hála Istennek, nem hagyott válasz nélkül; a szellemi szédület példáját hozta elém Josh McDowell könyvében (könyvajánló hamarosan 🙂 ).
A szédület egy repülés közben megtapasztalható jelenség :
“Amikor egy kis repülőgép sűrű ködön, vagy felhőkőn halad keresztül, vagy súlyos vihar dobálja, úgy, hogy a horizontra való vizuális rálátás takarva van, a pilóta súlyos mértékben megdöntheti a gépet anélkül, hogy észrevenné. Teljes bizonyossággal úgy érezheti, hogy vízszintesen repül. Annak azonban, hogy biztosan, mi a helyzet, az az egyetlen módja, hogy megnézi a műszereit, amelyek nem hazudnak. A pilóta öt érzéke-a látás, hallás, szaglás, tapintás és ízlelés-eközben tökéletesen működik. Ha azoban tapasztalt pilótáról van szó, tudja, hogy súlyosan tévedhet, és rákényszeríti magát,hogy műszereinek higgyen. Ezek jelentik az egyetlen vezérfonalat számára az igazi valóságról. Azok a pilóták, akik nem akarják ezt az önfegyelmet gyakorolni, ritkán élnek meg második hasonló élményt.(…) Ahogyan a pilótánál is, a döntenti nem tudás halálos lehet. Ez engem egy szellemi “légörvénybe” visz – emelkedés, azután süllyedés, ismét emelkedés…”

Pontosan ilyen az, amikor az érzelmeink félrevezetnek és háttérbe szorítják Isten szavát. Felerősödött érzéseink könnyen elnyomhatják a hit hangját bennünk. Ilyenkor döntés elé állunk: az érzelmeinknek higgyünk, vagy annak amit Istenről mond a Biblia? Természetesen nem könnyű ilyenkor az Úr mellett dönteni, hiszen nem érezzük Őt közel magunkhoz. Az ellenség ezt kihasználja, arra biztat hogy a pillanatnyi kétségbeesés nyomására saját magunk mellé tegyük le a voksot.Egy azonban biztos, ha Isten mellé állunk, akkor hoztuk meg a jó döntést. Hinnünk kell az Ő gyógyító és helyreállító erejében. Hinnünk kell abban, hogy Ő megsegít és szeret minket minden körülmények között ( nem is akár mennyire, a Fiát adta értünk..).
“Az Úr azonban hűséges , megerősít és megvéd titeket a gonosztól!”  2Thesszalonika 3:3 EFO.

Tudom , nem egyszerű ezt elhinni, ha épp mélyen vagy, ráadásul egyáltalán nem érzed szerető kezét magadon. Mégis arra szeretnélek biztatni, hogy ne add fel! Bármilyen nehéz is, tarts ki az Igazság mellet, amely a Bibliában van megírva. Az Úr ilyenkor is veled van, szeret, és látja a problémádat. Ha őszintén kéred (=ima,ima,ima és még több ima 🙂 ), Ő felemel és helyreállít téged. Nincs számára lehetetlen eset, ne felejtsd el hogy a Mindenhatóról van szó! Több ereje és hatalma van mint amennyit mi el tudunk képzelni!
“Semmi felől ne aggódjatok! Bármilyen helyzetben vagytok is, imádkozzatok! Hálaadással kérjétek istentől, amire szükségetek van! Isten békessége, amely minden képzeletet felülmúl, megőrzi majd szíveteket és gondolataitokat a Krisztus Jézusban.” Filippi 4:6-7 EFO.

Ha pedig már túljutottál a saját ‘szédületeden’, adj érte hálát Istennek!:)

Csütörtökön találkozunk,
Laura:)

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s