Türelem!

Sokszor halljuk, hogy a türelem rózsát terem, vagy mindennek eljön a maga ideje. Nehéz elképzelni, hogy ebben a rohanó világban, csak üljünk és várjunk. Pedig kellene! Nem véletlenül tartozik a türelem a Lélek gyümölcséhez:

“A Lélek gyümölcse pedig: szeretet, öröm, békesség, türelem, szívesség, jóság, hűség, szelídség, önmegtartóztatás. Az ilyenek ellen nincs törvény.”  /Galata 5:22-23/

Amikor imádkozol egy dologért, legyen az egy jó dolgozat, egészség, vagy ennél sokkal egyszerűbb, elvárod, hogy Isten azonnal válaszoljon rá, mondván: „Te nem érsz rá egész nap!”. Néha nehéz kivárni az Úr válaszát, főleg, ha azt minél előbb szeretnéd megkapni. Olykor felfoghatatlan számodra, hogy miért is „néma” Isten, pedig semmi extrát nem kértél tőle. De ha egy kicsit változtatsz a nézőpontodon / hozzáállásodon, és nem csak egy duzzogó kisgyerek vagy, aki még mindig nem kapta meg azt a tábla Milka csokit, amiért már annyit hisztizett, akkor rá fogsz jönni, hogy nem véletlen Isten kései vagy éppen pont jókor jött válasza. Próbáld meg felnőtt módjára kezelni a helyzetet! Nem vagy már olyan, mint a fent említett kisgyerek. Ne ródd fel Istennek a „pontatlanságát”, hisz teljesen értelmetlen, mivel Ő sosem pontatlan!

“A türelmes ember telve értelemmel, a türelmetlen pedig bolondnak bizonyul” /Példabeszédek 14:29/

Ha kérsz valamit Istentől és Ő nem válaszol rögtön, jusson eszedbe, hogy – jobb esetben – ezzel csak próbára akar tenni (ha mégsem, akkor, valószínűleg amit kértél tőle, arra nincs is szükséged, vagy Ő sokkal jobbat tartogat a számodra). A várakozás idején a hitedet akarja szilárdabbá kovácsolni és a bizalmadat őbenne.
Ha tényleg hittel kéred Istent és szeretnéd, hogy legyen meg az Ő akarata, akkor tudnod kell türelmesnek lenni, bármilyen gyorsan is rohanjon el melletted a világ. Hidd el, kitartásod jutalma sosem marad el!
Bejegyzésem végén pedig egy kis személyes megtapasztalást osztanék meg veletek:
Aki ismer, az tudja, hogy én egy végtelenül türelmetlen ember vagyok. Szégyenkezek is miatta eleget, hiszen egy keresztény embernek nem szabadna türelmetlennek lennie. Ennek kiküszöbölése végett, mikor egyik barátnőm tanácsára naplót kezdtem el vezetni, a leírtak végén mindig lejegyeztem az aznapi imatémáimat. Így könnyen vissza tudom keresni, hogy miket kértem már eddig is Istentől, és mikre adott már választ. Hihetetlen, de még többet is kaptam tőle eddig, mint amit kértem! Persze legtöbbször nem akkor érkezett válasz, amikor én azt elvártam (megjegyezném, Istentől nem lehet elvárni dolgokat!), de talán így sokkal jobban tudom tanulni a türelem művészetét.
Ne feledd! Isten órája kicsit másképp működik, mint a tiéd, így Ő pontosan tudja, hogy kérésedet mikor teljesítse.

További szép hétvégét Nektek (és addig is türelem!),
Fanni

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s