Legyél TE a győztes

Minden ember életében vannak különböző próbák, megpróbáltatások. És valamennyi ember életében ott vannak a kísértések is.
A kísértés olyan, mint egy kő. Ha elbuksz abban a kőben, akkor elköveted a bűnt. Azonban azt a követ kikerülheted vagy akár messzire el is hajíthatod.

“Isten pedig hűséges és nem hagy titeket erőtökön felül kísérteni, sőt a kísértéssel együtt el fogja készíteni a szabadulás útját is, hogy el bírjátok azt viselni.” 1Korinthus 10, 13b

Isten nem engedi, hogy olyan kísértésbe essünk, amit ne tudnánk legyőzni. Ő nem hagy el minket, segít nekünk és fogja a kezünk. Az Ő segítségével bármilyen megpróbáltatásból győztesként jöhetünk ki, de ehhez nekünk is akarni kell. Ne akarjuk Istennel elvégeztetni a “piszkos munkát”, hanem tegyünk meg mindent, ami tőlünk telik és Isten megsegít minket. Íme egy egyszerű példa:
Az előző napokban nem készültünk fel egy dolgozatra/vizsgára, hanem engedve kísértéseinknek inkább sorozatot néztünk vagy a telefonon lógtunk. A dolgozat/vizsga napján ne várjuk el azt, hogy Isten majd úgyis megoldja helyettünk a dolgozatot, mert nem így lesz. Nekünk kellett volna tanulni, azonban mi inkább a csábítóbb ajánlatot választottuk.
Mindegyik kísértésünket le tudjuk győzni, ha mi is akarjuk. Ez nem könnyű dolog, de határozzuk el magunkat, kérjük Isten segítségét és sikerülni fog. Bármi megkísérthet téged: csalás egy dolgozatnál, hazugság, rossz gondolatok. De jusson eszünkbe, hogy ezek nem legyőzhetetlen dolgok. Mert:

“Mindenre van erőm a Krisztusban, aki megerősít engem.” Filippi 4,13 

Isten elkészítette nekünk, bűnös embereknek a szabadulás útját és nekünk csak annyit kell tennünk, hogy elfogadjuk Őt életünk Megváltójaként. És hogyha elfogadjuk Őt, megadja nekünk az örök élet ajándékát.

Elmondhatjuk azt, hogy Isten sosem hagy cserben minket, jóban és rosszban is ott van mellettünk, akkor is, ha mi esetleg úgy érezzük, hogy nem. Ő nem ad nekünk megoldhatatlan problémákat, legyőzhetetlen kísértéseket, csak annyit, amennyit elbírunk. Szóval hogyha úgy érzed, hogy a helyzet amiben vagy, teljesen megoldhatatlan és reménytelen, gondolj arra, hogy Isten erőt ad neked és ott van melletted.
ÁLLJ ELLEN A GONOSZNAK! LEGYÉL TE A GYŐZTES, MERT ISTENNEL SEMMI SEM LEHETETLEN! 

Szép hétvégét nektek, pénteken újra találkozunk! 🙂
Eszter

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s