Meddig tart a gyermekkor?

Pár napja a barátaimmal rákaptunk arra, hogy nagyon régi kis kori képeket küldözgetünk egymásnak és csak olvadozunk rajtuk, mennyire aranyosak. Ilyenkor eszembe jut, mennyire jó gyereknek lenni. Részese lenni egyféle ártatlanságnak, amit később elveszítünk. Természetesen egy kisgyereknek fogalma sincsen arról, mennyire megkönnyített életet él. Főleg mert valószínűleg úgy érzik, nekünk könnyebb, mert idősebbek vagyunk. Hát ugye mind tudjuk, ez nem teljesen így van. Miközben ezen gondolkodtam, rájöttem arra is, hogy mi még maradhatunk gyermekek. Isten gyermekei, mindannyian. Megmaradhat az ártatlanságunk, ha szeretnénk, és képesek vagyunk azért harcolni. Bár nehéz ellentmondani a kísértéseinknek, rábízhatjuk az Úrra, hogy azokon ő munkálkodjon és oldja meg nekünk, mert valójában csak Ő képes rá. Megkérhetjük, hogy vegye át az irányítást tőlünk, amíg mi hálásan megmaradunk mellette hűségesen.

Máté 18, 3: “Bizony, mondom néktek, ha meg nem tértek, és olyanok nem lesztek, mint a kisgyermekek, nem mentek be a mennyek országába.”

Gyermekszívvel, gyermeklélekkel fogadjuk be az Urat minden nap az életünkbe és Ő átsegít minket mindenen, akármiről is van szó. Maradjunk lelkileg tiszták, ne engedjünk a gonosznak, és éljünk teljes hűségben.

1 János 3,3: “Ezért akiben megvan ez a reménység, megtisztítja magát, mint ahogyan ő is tiszta.”

Ezért tehát kimondhatjuk nyugodtan, a gyermekkor nem kell véget érjen, ha nem akarjuk. Néha úgy érzem, szépen lassan eltemetnek engem a saját kis problémáim. Életemben először suliban úgy reagáltam egy ilyenre, hogy hirtelen elegem lett és inkább elővettem a Bibliám, olvastam. Kb. 12 perc kellett és teljes mértékben lenyugodtam a nap hátralévő részére is. A nyugalmunkat ne keressük emberekben, különleges tevékenykedésekben, ha már úgy is ismerjük a leghatásosabb megoldást. Istenhez mindig szabad menekülni.

Megéri megpróbálni egy teljes napot az ő szeretete kényelmében eltölteni és megfigyelni, milyen módon intéz el helyettünk mindent. (Elárulom, az a napom nagyon kiráááály volt. Beszélgettünk az Úrral egész nap.)

További szép szerdát! Az Úr áldjon meg titeket! 🙂

-Berni

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s